Over deze Blog
Hallo Allemaal!

Deze blog is gemaakt in opdracht voor KunstAlgemeen. Het hele jaar moest ik een site bijhouden waar ik kunst verzamel die ik leuk vind.
Hierboven kan je op een kopje klikken om te springen naar berichten die over dat onderwerp gaan, of je gaat hier gewoon naar beneden en ziet alles door elkaar.
Zelf hou ik veel van fotografie, muziek, mode en streetart, wat je waarschijnlijk dan ook veel op mijn blog zult vinden.

Veel kijkplezier!

Tamar

dinsdag 27 maart 2012

May the odds be ever in your favorThe Hunger Games. De boeken had ik al gelezen en na twee jaar wachten kwam dan eindelijk de film. In de eerste drie dagen brak de film gelijk een aantal records voor meest bezochte film, en er wordt verwacht dat de serie van 5 films (waar er maar 3 boeken zijn) zich kan gaan meten met Harry Potter, Twilight en Lord of the Rings.
The Hunger Games gaat over het land Panem, Amerika in de toekomst, dat is verdeeld in dertien districten. Alles word geregeerd door het Kapitool. 74 jaar geleden kwamen de districten in opstand tegen het Kapitool, en als straf daarvoor, wordt elk jaar The Hunger Games gespeeld. Vanuit elk district (het zijn er nu nog maar 12, want 13 is verwoest)worden een jongen en een meisje gekozen bij een loting, die tegen elkaar moeten vechten in een arena. Dit hele schouwspel wordt uitgezonden op nationale tv.
Deze zondag ben ik samen met mijn broertje naar Pathé Haarlem gegaan om de film te bekijken. Wat ik altijd zo mooi vond aan de boeken was dat je alles heel goed voor je zag. Het leek me dan ook niet zo moeilijk voor Gary Ross, de regisseur, om hier een spannende film van te maken.

De Volkskrant geeft de film vier sterren en noemt het "visueel overdonderend", waar ik het wel mee eens ben. Ik vond het een hele goede film waar ze de spanning goed opbouwen, tot het allerlaatste moment blijft het spannend. Ook is het soms ontroerend, en het maakt je aan het lachen.  De film is niet te gewelddadig, want je ziet steeds maar kleine stukjes van afslachtingen.
De Volkskrant is niet de enige die over deze film praat, ook op youtube, tumblr, twitter en facebook zijn er veel gesprekken te zien. Een voorbeeld is dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Ri6wRz_NjiA

Dit is een van mijn favoriete films geworden en ik kan niet wachten op het vervolg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten